Vacanța de iarnă creativă
Vacanța de iarnă poate fi unul dintre cele mai bune prilejuri pentru ca părinții să petreacă în sfârșit mai mult timp cu copiii, iar familia să fie reunită în totalitatea ei.
Deși tendința este să îi rasfățăm pe cei mici cât se poate de mult cu diferite delicii culinare, dulciuri și cadouri, recomandat este să avem în vedere că timpul împreună poate fi petrecut și în cadrul unor activități antrenante atât pentru copii cât și pentru adulți.
Ateliere de pictură, quilling, decorațiuni, origami, upcycling, roata olarului sunt propuneri ideale pentru a-i scoate pe copii din casă și de ale lua privirile de la prea multe ecrane.
Dacă despre pictură, origami și roata olarului am mai auzit, despre quilling și upcycling urmează să vorbim în continuare.
Quilling este tehnica prin care se rasucesc și se rulează fășii din hărtie colorată, pentru realizarea unor modele decorative deosebite. Odată învățată de un copil îi dezvoltă creativitatea, îndemanarea, simțul estetic și simțul organizării , iar învățată de un adult și dusă la nivel profesional, poate crea chiar surse de venit suplimentare. Prin această tehnică se pot realiza mici decorațiuni din hartie, felicitări, tablouri și chiar bijuterii și diverse obiecte ornamentale.
Upcycling se referă la procedeul de a lua ceva ce este considerat deșeu (nefolositor) și a-l transforma într-un obiect redevenit util sau plăcut. Practic nu exista limite la ceea ce se poate crea prin acest procedeu, care nu numai ca este foarte eficient la costuri, dar oricine poate să-l facă și nu necesită vreun talent special. Doar imaginație. Upcycling-ul poate fi o activitate în familie. Imaginați-vă că aveți o piesă de mobilier veche, un scaun, o servantă, poate chiar un obiect din camera celui mic pe care vreți să-l transformați. Începeți cu un plan, apoi procurați materialele de care veți avea nevoie. Fiecare membru al familiei poate participa cu idei și chiar cu obiecte noi. Puteți folosi elemente din natură, frunze, crengi pentru a împrospata orice decorațiune de interior. Puteți folosi pânze, țesături, mileuri pentru a crea papuși sau mingii de joacă. Într-un atelier special sau în confortul propriei case, cel mai important este să vă distrați și să aveți curaj cand vă dați frâu liber creației.
http://cmapspublic2.ihmc.us/rid=1JS5YJXTR-1YZPQDC-YQL/manualidades-botella-de-plastico-2.jpg
Cei mici învață care este scopul reciclării și mai ales importanța ei. De asemenea, învață că lucrurile pot fi transformate dintr-unul în altul, dobândesc suplețe și flexibilitate în felul de a fi și o conștientizare a capacității transformatoare a omului în lume.