Forța gândirii pozitive
Gândirea pozitivă este și va fi un instrument prin care oamenii își pot atinge obiectivele sau succesul. În același timp, există și oameni care consideră că gândirea pozitivă este mai mult o modalitate prin care ne mințim pe noi înșine. Dar este o greșeală teribilă să etichetăm totul și să ne așteptăm să nu funcționeze, decât să încercăm să aducem ceva bun în viețile noastre, ceva diferit.
Pași către obținerea unei gândiri pozitive
În primul rând, pentru a avea succes, acest lucru nu se poate obține fără a avea încredere în forțele proprii. Cea mai bună abordare este să vă mențineți o atitudine pozitivă. Sunt câțiva pași esențiali pentru a putea cunoaște cu adevărat forța gândirii pozitive și anume:
- Păstrați-vă mintea liniștită și nu vă abateți gândurile către toate aspectele negative care ar putea să intervină
- Fiți fericiți cu ceea ce aveți
- Nu credeți în înfrângere pentru că, dacă de fiecare dată porniți cu gândul că nu o să reușiți, atunci toată energia negativă vă poate conduce la eșec
- Găsiți puterea de a trece peste problemele personale
- Acceptați-vă trecutul și nu continuați să trăiți în trecut
- Relaxarea și buna dispoziție contribuie într-o măsură foarte mare la crearea unei gândiri pozitive
- Pentru a vă stimula și dezvolta gândirea pozitivă, înconjurați-vă de persoane optimiste, care pot să fie un exemplu pentru dumneavoastră.
Cum se răsfrânge gândirea pozitivă asupra copiilor?
Copii, în mod deosebit, nu trebuie înconjurați de negativism deoarece ei imită ce văd la părinții lor și riscați să îi împingeți în brațele nesiguranței și a regretelor. Desigur, acest lucru nu înseamnă să minimalizați efectele problemelor apărute sau să le ignorați, ci este bine să găsiți un echilibru între toate elementele. Mențineți constant o atitudine pozitivă și sănătoasă pentru că este foarte important pentru copil. Poate câteodată sunteți atât de copleșit de probleme încât nu vedeți nici o cale de ieșire din situație, dar abțineți-vă să arătați toate acestea celui mic. Starea dumneavoastră i se poate transmite.
La fel, dacă aveți față de copii doar gânduri critice și observații negative, acestea vor influiența modul în care ei se percep și dezvoltarea lor ulterioară.
Fiți un exemplu pentru cei mici abordându-vă problemele cu răbdare, pozitiv. Când observați că și ei se confruntă cu greutăți, nu este necesar să le explicați într-un mod foarte complicat. Arătați-le simplu că întotdeauna există soluții și căi de ieșire. Învățați-i să vadă părțile bune și să transforme eșecurile într-o experiență. În multe cărți despre educația parentală se pune un accent deosebit pe implicarea activă a copilului.