Teatrul este o artă. Vizionarea unor piese încântă sufletul și spiritul uman. Totuși, ceea ce ajută la dezvoltarea personală și interpersonală este practicarea acestei arte.

Cursurile de teatru oferite de grădinița Belsorriso presupun interacțiunea cu alți copii, cooperarea și crearea unor situații în care copilul este nevoit să respecte reguli. Micuțul poate lega mai ușor prietenii în astfel de clase.

Perioada copilăriei este cea mai importantă pentru dezvoltarea copilului. Unul dintre marile beneficii ale alegerii claselor de teatru încă de când sunt mici este acela că îl ajută pe copil să își stăpânească emoțiile și impulsurile, să le controleze și să le canalizeze spre acțiuni pozitive.

Cultura generală este un avantaj esențial. Intrând în contact cu piesele în care interpretează diverse roluri, copiii învață o mulțime de lucruri atât despre autorii pieselor, cât și despre contextul social sau istoric la care se face referire, îmbunătățindu-și astfel cultura generală. De asemenea, teatrul poate stimula interesul copilului pentru lectură, apropiindu-se dintr-o altă perspectivă de literatură.

Teatrul este o artă vizionară. Este o artă prin care prichindeii se autocunosc în timp ce cunosc și lumea. Acest lucru potențează o creștere intelectuală vizibilă. Deși poate părea paradoxal, pretinzând că sunt altcineva, intrând „în pielea” unui personaj, copiii învață multe lucruri despre el însuși. Descoperind trăsături de personalitate care corespund personajelor interpretate sau care sunt total opuse, aceștia încep să înțeleagă în profunzime ce înseamnă caracterul, valorile morale și felul în care emoțiile influențează acțiunile oamenilor.

Cursurile de teatru de la grădinița Belsorriso îi învață pe copii cum să își stăpânească emoțiile, cum să le canalizeze într-un mod pozitiv și cum să își construiască reacții adecvate la diverse situații. Exersând capacitatea de a-și depași tracul pe scenă, copilul învață că el este „stăpânul” propriilor emoții, că el le poate controla și conduce către modalități adecvate de expresie. Acest lucru va influența în mod pozitiv relațiile cu cei din jur.