sah

Șahul este un joc și un sport al minții. Știati că cea mai lungă partidă de șah poate avea 5.949 de mutări?

Grădinița Belsorriso oferă copiilor cursuri de șah, prin care aceștia să își dezvolte concentrarea, memoria și gândirea corectă. Teoria șahistă este complicată și mulți jucători memorează diferite variante de deschidere. De asemenea, înveți să recunoști diferite tipare și îți aduci aminte de variante lungi.

O altă calitate pe care prichindeii o deprind din acest sport este responsabilitatea. Șahul face copiii să fie mai responsabili. Ei își asumă alegerile, mutările, strategiile și devin responsabili pentru felul în care decurge jocul. În plus, acest joc are reguli stricte, bine definite,  pe care micuții sunt obligați să le respecte și își asuma responsabilitatea pentru ele. Toate acestea îi vor folosi mai târziu în viata, la maturitate, atunci când sunt puși în fața unor situații în care trebuie să ia decizii și să își asume răspunderea pentru ele.

Conform experţilor, cel mai bine ar fi ca un copil să învețe să joace șah cât mai devreme, deoarece impactul asupra dezvoltării sale este mai mare și are puterea de a-și dezvolta inteligența. Unii copii învață să joace șah încă de la 4 ani, în timp ce alții la 7-8. Totul depinde de cât de ușor poate asimila regulile jocului și cât de pasionat este.

Mulți părinți sunt încântați după ce își duc copilul la un club de șah, deoarece constată că rezultatele la învățătură sunt mai bune. Cel mic nu mai petrece foarte mult timp în fața calculatorului, distrugându-și sănătatea și inhibâdu-și personalitatea, ci într-un mediu plăcut, lângăalți copii și tineri iubitori de șah. Așadar, sunt suficiente motive pentru a va înscrie copilul la un curs al grădiniței Belorriso.