limba germana

Învățarea unei limbi străine este întotdeauna un lucru bun. Ajută foarte mult în dezvoltarea personală, dar mai ales în dezvoltarea interpersonală.

Odată cu învăţarea limbii germane, copilul va putea înţelege mai uşor alte culturi. Învăţând despre alt gen de tradiţii şi oameni, își poate lărgi orizonturile. De asemenea, experienţele interculturale de orice fel deschid noi orizonturi. Memoria trebuie şi ea antrenată prin diferite exerciţii. Ce o poate menţine mai bine decât exersând o limba germană? Pe de altă parte, cu cât ştii mai multe limbi străine îţi va fi mai uşor să înveţi una nouă deoarece inevitabil vei face conexiuni între celelalte limbi.

Mai mult, învățarea unei alte limbi te face să fii mai conștient de limba maternă. Învăţarea modului de funcţionare al unei limbi străine te face mai conştient de modul în care funcţionează propria limbă fiindcă acesta este dată, nu învăţată cu efort. Te face mai atent la expresii şi nuanţe în exprimare, mai pretenţios la felul în care transmiţi informaţia şi la modul în care se exprimă cei din jur.

Nu este niciodată prea devreme să îi pregătiți pe cei mici pentru viitor. Niciodată nu poţi să ştii când ţi se oferă o oportunitate de job bine plătit în străinătate cu condiţia de a şti limba. Limba germană este un atuu pe care micuțul o va putea folosi în viitor. Mai mult, un studiu arată că învățarea limbii germane îmbunătățește cunoxiunile neuronale.O limbă străină este un întreg nou sistem de reguli  şi înţelesuri ce trebuie corelate, iar în timp ce creierul lucrează pentru a înţelege noul cod de funcţionare, îşi îmbunătăţeşte capacitatea de interpretare, abstractizare şi generalizare, de deducere şi negocire, de găsire de soluţii în vederea comunicării.

Grădinița Belsorriso vă oferă un opțional de limbă germană care îi va pregăti pe micuți pentru viitor și care îi va ajuta să își lărgeasca cunoștințele