Înot

Ce poate fi aproape la fel de firesc precum expresia „ca peștele în apă”? Un prichindel în apă, cu siguranță! De aceea, am gândit un program de înot la Cubul Omnix din apropierea grădiniței noastre, pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici. Educația și formarea micuților începe, desigur, din primii ani de viață, drept pentru care la vârste foarte mici este importantă mișcarea fizică, responsabilă de întărirea imunității, dar și de dezvoltarea psihomotorie si psihosocială. A învăța să înoate de la o vârstă mică este un mod perfect pentru cei mici de a-și dezvolta și latura emoțională, prin acumularea de experiențe pozitive prilejuite de o bălăceală bună alături de colegii de aceeași vârstă și de instructori și educatori.

Îmbinând veselia, curiozitatea și plăcerea unei activități diferite de cele cotidiene, copilul învață să înoate, bucurându-se totodată de toate beneficiile care vin împreună cu acest sport, în esență: îmbunătățirea reacțiilor la stimulii exteriori (a reflexelor fizice), dezvoltarea armonioasă a musculaturii și a corpului, în general, creșterea treptată a rezistenței la efortul fizic și chiar posibilitatea de a face performanță. Beneficiile pentru sănătatea fizică oferite de înot sunt nenumărate și cu atât mai binevenite pentru cei mici.

Înotul este unul dintre modurile cele mai plăcute de a face mișcare, grație mediului acvatic, în care se reduce tensiunea asupra corpului cauzată de gravitație, în poziție verticală. Având o predispoziție încă de la naștere pentru acest tip de mediu, copilul mic se poate adapta cu apa ușor, prin joacă, și la fel de ușor poate învăța să înoate. Lecțiile adaptate fiecărui copil nu-i impun limite, ci îl stimulează să persevereze în ritmul propriu. Desigur, înotul este un sport care îi oferă libertate și încredere în sine, trăsături de bază pentru un start sigur în viață.