LIMBA ENGLEZĂ evaluată la sfârșitul anului prin examen cu atestat Cambridge

Învățarea unei limbi străine nu mai este de mult timp o opțiune târzie, pentru maturitate, în funcție de împrejurări. În special limba engleză, care s-a impus tot mai ferm ca limbă de circulație internațională, este o limbă străină a cărei învățare încă de la vârste mici devine esențială odată cu înaintarea în vârstă.

Metodele actuale de predare a limbii engleze în mediul preșcolar sunt foarte diferențiate și au în general caracter ludic, jocurile fiind cele mai potrivite pentru a le transmite copiilor noțiuni generale. Pentru început se învață cuvinte generice, în scopul de a forma o bază care să le servească ulterior la asimilarea de structuri sintactice și abilitatea de a construi mini discursuri. Cântecele, poeziile, jocurile însoțite de multe reprezentări vizuale fac procesul de asimilare a limbii interactiv, adică eficient și plăcut copiilor.

Un alt motiv pentru care se recomandă învățarea de către preșcolari a limbii engleze este acela că, fiind o limbă mai ușor de asimilat decât limba franceză sau cea germană, de exemplu, ea poate constitui o bună bază de exercițiu a învățării mai târzii a acestora din urmă sau a oricăror limbi străine. Capacitatea analitică de a face echivalențe între limba română și limba engleză îl ajută pe copil să-și formeze un tipar de înțelegere posibilă a altor limbi străine. Servind ca primă limbă de impact cu culturi străine de cea maternă, învățarea limbii engleze nu-i poate aduce decât beneficii micuțului care va întrevedea o primă formă de a se face înțeles într-o altă cultură.

În grădinița noastră punem mult accent pe afirmarea copilașilor în timpul orelor, pe participarea lor activă, spontană și interesată. În acest scop, una dintre metodele pe care le folosim frecvent este dialogul dintre copii și profesor, precum și conversațiile între colegi. Învățarea activă le oferă copiilor încredere, pe lângă satisfacția de a începe să cunoască o limbă străină.

Mai mult de atât, grădinița Bel Sorriso este centru autorizat, acreditat pentru pregatirea examenelor Cambridge. Activitatea de la ore va putea fi, astfel, valorificată și recunoscută prin obținerea unui atestat Cambridge care să certifice nivelul copiilor și progresele pe care le face în timp în învățarea limbii engleze.