10Feb
2017
0

Investește în viitorul copilului tău

Copiii sunt centrul existenței noastre – prioritatea noastră –  și este inevitabil să nu ne proiectăm în ei toate năzuințele noastre. Ne dorim ca viitorul lor să fie cât mai bun, încununat de reușite pe toate planurile, așa că investim în acesta.

Cea mai bună investiție pe care o putem face este în educația lui și nu vorbesc aici doar de educația de acasă, ci și de educația primită în școli, educația financiară, socială. Toate acestea formează un tot unitar care îl conectează la realitate și îi oferă atributele necesare  reușitei în viață.

Conceptul însuși de a ”investi” în viitorul unui copil capătă în societatea noastră pestriță multiple valențe. Unii părinți cred că investesc dacă își înscriu copilul la cursuri de pian, înot, pictură, limbi străine și multe altele, iar dacă cei mici nu fac performanță sau pur și simplu nu își mai doresc să frecventeze acele cursuri le reproșează că au investit inutil. Acesti părinți investesc în copiii lor și asteaptă un rezultat concret, palpabil, nu le oferă copiilor oportunități văzute ca o contribuție firească a părintelui la dezvoltarea copilului. Bineînțeles, acești părinți sunt bine inteționați, e clar. Însă nu își dau seama ca le fură copiilor tocmai copilăria, daca nu chiar și posibilitatea de a-si dezvolta aptitudini diferite de cele pentru care au ”optat”  părinții.

Copilul nu trebuie să fie un plan de afaceri, ci trebuie susținut și încurajat să gândească în felul lui.

Ca părinte, investește in viitorul lui, dar fă-o responsabil. Du-l la o grădiniță bună, la o școală dotată, care să-l ajute sa se dezvolte. Asigură-i suportul atunci când are nevoie, susține-i și încurajează-i pasiunile. Poți să îl înscrii și la un after-school, pentru a-i asigura un mediu propice pentru a-și îmbogăți cunoștintele. Copiii noștri de azi sunt viitorii angajați  de mâine, așa că asigură-i copilului tău un mediu educațional care îi va stimula creativitatea și efortul intelectual și îi va dezvolta o gândire constructivă.

Poți chiar să începi să faci mici economii, spre exemplu ai putea să-i pui alocația lunară intr-un plan de economii la o bancă, astfel, vei crea în timp un fond pentru eventualele costuri de studiu ale copilului.

Viitorul lui contează, așa că trebuie să-i sari în ajutor cu tot ce poți!