Examene Cambridge la Bel Sorriso

Am devenit Bronze member of the British Council pentru pregatirea examenelor Cambridge datorita numarului mare de candidati pregatiti pentru sustinerea examenelor si a rezultatelor excelente obtinute de acestia.

Certificat British Council 2023
Certificat British Council 2023
Certificat British Council 2021
Cambridge 2014

Atestatele Cambridge

Atestatele Cambridge reprezinta o evaluare transparenta si realista, plina de motivatie pentru copiii ce vor sa invete limba engleza. Pregatirea copiilor incepe inca de la gradinita. In grupele mici oral, pe vocabular, si incepand cu grupa mijlocie prin metode Early Bird Readers, copiii incep deja sa citeasca cuvinte scurte, astfel incat la Clasa Pregatitoare deja sustinem primul examen Cambridge YLE – nivel Starters.

Organizăm examene Cambridge anual

În fiecare an organizăm examene pentru obtinerea certificatelor internationale de limba engleza Cambridge  (YLE Starters, Movers, Flyers) si de asemenea, continuam pregatirea copiilor pentru obtinerea atestatelor KET si PET inca de la clasele a-III-a, a-IV-a pentru a putea face fata cu brio concurentei in cadrul examenelor de admitere la colegiile bilingve unde isi aleg sa continue studiile gimnaziale.

Echivalarea probei de admitere

In conformitate cu documentul nr. 40029/19.05.2015 emis de Ministerul Educatiei, certificatele obtinute, cu punctaj de minim 11 scuturi, in urma sustinerii examenului Cambridge English: Movers sau Flyers, echivaleaza proba examenului de admitere la clasa a-V-a intensiv Limba Engleza sau clasa a-V-a nivel gimnaziu in cadru colegiilor precum Cosbuc, Lazar, Cantemir, etc.

Beneficiile sustinerii examenelor Cambridge YLE

 • Certificatele obtinute in urma examenelor de limba engleza Young Learners (YLE), nivelurile Movers si Flyers, administrate de British Council, pot fi folosite pentru echivalarea probei de competenta lingvistica la admiterea in clasa a-V-a cu program intensiv de limba engleza.
 • Este cel mai bun mod de a evalua progresul copiilor in studiul limbii engleze si reprezinta un contact pozitiv cu un examen international.
 •  Incurajeaza copilul sa comunice in limba engleza in situatii reale si ii creaza o atitudine pozitiva fata de testele de limba engleza.

Menite sa evalueze competentele de limba engleza ale copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, testele Cambridge English Young Learners(YLE), KET si PET, reprezinta inceputul calatoriei in minunata lume a invatarii limbii engleze, incurajeaza copiii sa invete, monitorizandu-le evolutia. Ei sunt incurajati sa utilizeze toate cele patru competente: citit, scris, intelegere si conversatie.

Testele Cambridge YLE ofera copiilor o directiva clara pentru imbunatatirea cunostintelor de engleza, recompenseaza eforturile lor de a studia limba si reprezinta o prima experienta utila a testarilor internationale.

Niveluri de testare

Este primul din cele trei niveluri de testare Cambridge English Young Learners(YLE) pentru copiii cu varsta intre 6 si 11 ani. Acest test incurajeaza copilul sa invete limba engleza de la o varsta frageda si ii formeaza o atitudine pozitiva fata de testele de limba straina.

Nivel de dificultate: Preliminar A1 pe Scala Comuna Europeana de Referinta

Cui se adreseaza?

Copiii care sustin acest test au varsta cuprinsa intre 6-8 ani si o pregatire de 100 ore de limba engleza.

Testul este atractiv si motivant, conceput special pentru copii, obisnuindu-i cu tipologia examenelor Cambridge(Reading end Writing, Listening, Speaking) si acordandu-le mai mare incredere in invatarea limbii engleze.

In cadrul testului copilul va trebui:

 • Sa citeasca
 • Sa raspunda la intrebari foarte simple despre el/ea(oral) si din text(scris)
 • Sa scrie raspunsurile unor intrebari de baza.

Nu exista calificativul de test promovat sau nepromovat. Copilul poate obtine un maximum de cinci “scuturi” pentru fiecare proba. Numarul de scuturi obtinut pentru fiecare proba va fi afisat pe certificat. Certificatul este disponibil dupa aproximativ o luna de la data examenului.

Listening Reading&Writing Speaking
20 minute 20 minute 5 minute
Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi

 

Este al doilea din cele trei niveluri de testare Cambridge English Young Learners(YLE). Acest test incurajeaza copilul sa comunice in limba engleza si in situatii reale si creeaza o atitudine pozitiva fata de testele de limba engleza.

Nivel de dificultate: A1 pe Scala Comuna Europeana de Referinta

Cui se adreseaza?

Acest test este distractive si motivant, conceput special pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 8-11 ani si o pregatire de aproximativ 175 ore de limba engleza. Pentru ca subiectele examenului au legatura cu experienta copiilor, le da acestora incredere sa foloseasca limba engleza intr-un mod cat mai distractiv.

In cadrul testului copilul ca trebui :

 • Sa inteleaga instructiuni de baza in limba engleza;
 • Sa completeze un formular simplu sau sa raspunda la intrebari depre el/ea;
 • Sa raspunda la intrebari si sa scrie lucruri simple (cum ar fi zile ale saptamanii, informatii legate de ora sau nume) pe care le aude sau le citeste intr-o povestire.

Nu exista calificativul de test promovat sau nepromovat. Copilul poate obtine un maximum de cinci “scuturi” pentru fiecare proba. Numarul de scuturi obtinut pentru fiecare proba va fi afisat pe certificat. Certificatul este disponibil dupa aproximativ o luna de la data examenului.

Listening Reading&Writing Speaking
25 minute 30 minute 7 minute
Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi

 

Este cel mai dificil din cele trei niveluri de testare Cambridge English Young Learners(YLE) pentru copiii cu varste intre 7 si 11 ani. Acest test reflecta capacitatatea copilului de a intelege limba engleza simpla in situatii cotidiene si de a comunica intr-o engleza elementara.

Nivel de dificultate: Elementar=A2 pe Scala Comuna Europeana de Referinta

Cui se adreseaza?

Copiii care sustin acest test au varsta cuprinsa intre 8-11 ani si au studiat limba engleza ca limba secundara pentru doi sau trei ani la scoala (aproximativ 250 ore de limba engleza).

In cadrul testului copilul va trebui:

 • Sa explice diferenta dintre doua povesti sau imagini;
 • Sa fie capabil sa se prezinte si sa raspunda la intrebari simple legate de persoana sa;
 • Sa inteleaga si sa poata folosi fraze simple;
 • Sa scrie sau sa spuna o scurta poveste in limba engleza;
 • Sa poata interactiona cu vorbitori nativi de limba engleza(care sa vorbeasca clar si raspicat);
 • Sa scrie notite care  sa includa date, locuri;
 • Sa formuleze intrebari si sa foloseasca verbe la timpul trecut(past tense).

Examenul Cambridge English Flyers este echivalent din punct de vedere al nivelului de dificultate cu examenul Cambridge English Key for School(KETfS).

Trecerea cu brio a acestui examen va permite copilului accesul catre urmatorul nivel de examene: Cambridge Key English Test(KET) si Cambridge Preliminary English Test (PET) care conduc catre o certificare internationala acceptata pentru studii si oportunitati de lucru in strainatate.

Listening Reading&Writing Speaking
25 minute 40 minute 9 minute
Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi

 

Cambridge English Key, cunoscut si sub denumirea Key English Test(KET), este primul nivel de examen de engleza generala din suita Cambridge English. Acest certificat demonstreaza ca ai cunostintele de baza pentru a putea comunica in limba engleza in situatii cotidiene.

Acest examen poate echivala proba de competenta lingvistica pentru admiterea in invatamantul liceal de stat si professional cu program bilingv si intensiv daca este promovat cu unul din calificativele: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass.

Nivel : A2 pe scala Comuna Europeana de Referinta.

Cui se  adreseaza?

Poti sustine examenul KET dupa aproximativ 250 ore de studiu si practica, daca poti vorbi, scrie si intelege engleza de baza. Acest examen reprezinta primul pas in dezvoltarea abilitatilor de limba engleza necesare pentru lucru si studiu la nivel liceal.

 

Examinarea Cambridge English: Preliminary corespunde nivelului pre-intermediar si testeaza abilitatile lingvistice caracteristice vietii sociale si profesionale.

Nivel: B1 pe Scala Comuna Europeana de Referinta

Cui se adreseaza?

Examenul PET (Preliminary English Test) este recomandat candidatilor cu varsta de pana la 18 ani, care detin un nivel intermediar de cunostinte in limba engleza si sunt capabili să le foloseasca.

Candidatii care au sustinut examenul PET/PET for Schools si au obtinut calificativele: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass, isi pot echivala proba de Bacalaureat la limba engleza sau proba la limba engleza pentru admiterea in clasa a IX-a cu engleza intensiv.

In urma examinarii Cambridge English: Preliminary, candidatii primesc un certificat cu recunoastere internationala, care atesta nivelului cunostintelor acumulate.