20May
2017
0

Cum să fii o mamă bună pentru fiul tău?

Este bine-cunoscută preferința mamelor pentru fii lor, dar oare cât de benefic este ca băiețelul să primească atât de multă afecțiune de la mama lor? Mai ales dacă există și o fiică în casă și se face diferența. Cu siguranță, indiferent dacă este vorba despre o fiică sau un fiu, dragostea necondiționată este cea care trebuie să rămână constantă. Desigur, unele mame pot să își sufoce fiul cu prea multă afecțiune, control asupra vieții sale sau dominare chiar.

Mici sfaturi despre cum să fii o mamă bună

De-a lungul timpului mamele au fost criticate, apreciate dar și judecate pentru maniera lor în care oferă educație pentru fiul lor. Dar niciodată nu a privit nimeni din interior să vadă care sunt motivele pentru care mamele de băieți sunt atât de protective față de aceștia.

O educație sănătoasă pornește de la crearea unui echilibru între toate aspectele educației parentale. Este foarte important și să păstrați o atmosferă familială plăcută de fiecare dată și să educați copilul astfel încât să aibă capacitatea de a lua propriile decizii.

Fiți afectuoase față de băiețelul dumneavoastră și în același timp ferme față de deciziile pe care le luați. Cu alte cuvinte, o mămică bună trebuie să știe când să accepte sau când să refuze ceva. De asemenea, trebuie să îi permiteți copilului să greșească. Instinctul matern vă determină să vă părotejați copilul în fața pericolelor care ar putea apărea pe parcursul vieții. Vă sfătuim să lăsați copilul să ia propriile decizii, nu să le luați dumneavoastră pentru el. În acest fel va avea mai multă încredere în forțele proprii.

Ajutați copilul să devină un membru respectabil al societății

Un alt sfat pe care vi-l oferim este să nu insistați ca totul să fie perfect. Copilul, în încercarea lui de a vă mulțumi, va fi puternic dezamăgit în momentul în care nu va reuși să atingă perfecțiunea impusă de dumneavoastră. Toată lumea greșește, așadar este mai simplu să aveți așteptări potrivite nivelului, vârstei lui și să îl încurajați atunci când este necesar. O mamă bună trebuie să știe toate aceste lucruri și mai ales să țină cont de ele. Dacă copilul este ținut mereu sub fusta mamei, așa cum se zice, șansele ca el să depindă foarte mult de opinia mamei sunt foarte ridicate. Așadar tot ce va face va realiza doar după ce mama lui aprobă. Nu este nimic greșit ca micuțul să vă consulte, dar trebuie păstrată o limită.

De asemenea, profitați de toate momentele unice trăite alături de familie, și învățați-l cât mai multe lucruri utile pentru viitorul lui. Calitatea de mamă este cel mai deosebit lucru pe care îl aveți, așadar transformați fiecare clipă într-un moment de neuitat