23May
2017
0

Cum să devii un părinte mai bun pentru copilul tău?

Poate că ați experimentat pe propria piele cât de greu este să fii părinte, dar este meseria cea mai frumoasă de pe pământ. Oricât de multe sfaturi ați primi din exterior, cât de mult v-ați informa, practica este singura care poate să vă ofere răspunsul dacă sunteți un părinte bun. Nu există o rețetă standard care să se aplice în toate cazurile, însă există anumite aspecte mai sensibile pe care, dacă le puteți controla, puteți deveni mai bun.

Câteva elemente care contribuie la a fi un părinte mai bun

În primul rând aveți grijă de stima de sine a copilului. Mai ales dacă aveți doi copii nu faceți comparație între cei doi. Alegeți-vă cuvintele cu grijă și aveți răbdare infinită. Pentru copii, părinții sunt cel mai bun exemplu, așadar încercați pe cât posibil să le fiți un exemplu pozitiv.

Ajutați copilul să devină mai bun. V-ați gândit vreodată de câte ori pe zi acționați negativ la faptele sau vorbele copilului? Ei bine, data viitoare în loc să criticați copilul, încercați să îl încurajați să încerce să repare ceea ce a stricat, sau să îi explicați cum să procedeze în viitor. Apoi, este necesar să fixați niște limite și să respectați regulile create. În ceea ce privește regulile, este bine să le mențineți pe cele inițiale, pentru a nu crea confuzie schimbându-le prea des.

Cel mai important este să vă faceți timp pentru copil chiar dacă este vorba doar despre a lua masa împreună. Adesea, părinții ignoră aceste lucruri și compensează lipsa lor prin cadouri. Astfel, copilul va porni pe un drum greșit și să nu vă fie de mirare dacă, atunci când va crește, va veni la dumneavoastră destul de rar, aplicând ceea ce a învățat.

Dragoste și comunicare pentru o relație cât mai bună cu copilul dumneavoastră

Comunicarea este prioritară ca și în orice altă relație interumană. Faceți-vă timp să-i vorbiți, să-l ascultați atunci când copilul are nevoie și fiți un model pozitiv în viața lui. De asemenea, fiți flexibili și încercați să nu-l limitați prin refuzuri repetate. Dar cel mai important este să oferiți copilului dragoste necondiționată și să îi arătați cât de important este pentru dumneavoastră.

Acordând atenție acestor câteva aspecte, va fi mult mai ușor să deveniți un părinte mai bun. Astfel copilul va putea lua de la dumneavoastră numai ceea ce este pozitiv si îmbunătățirile